CodeBreakers Küldetés


Viselkedésalapú üzleti modell – etikus módon

Küldetésünk a fejlett hatásgyakorlási technikák minél szélesebb körű megismertetése és felelős használatának támogatása vállalatoknál és más szervezeteknél.

A ’Megismerés’ azt jelenti, hogy tudatában vagyunk a torzításoknak, amelyek napi szinten befolyásolják döntéseinket.

A ’Felelős használat’ azt jelenti, hogy professzionális módon ÉS etikus módon alkalmazzuk a befolyásolási technikákat.

A módszertanunk tudományos alapokon nyugszik, melynek főbb elemei a fiziológiai, pszichológiai és kulturális kódolás és a kognitív torzítások.

A módszertanunkat folyamatosan fejlesztjük a legfrissebb tudományos és kutatási eredmények beépítésével.

Pragmatikus megközelítést alkalmazunk. Ügyfeleinknek átadjuk a tudást, amellyel a Viselkedéslapú Üzleti modell eszköztárát hatékonyan és eredményesen tudják alkalmazni a mindennapi munkájuk során. Erre a garancia a vezetői pozícióban összesen eltöltött 100+ évünk, az Észak-Amerika, Ázsia és Európa 40+ országában megszerezett tapasztalat.

Megközelítésünk


Jobb előrejelzések, jobb döntések és jobb eredmény – a kognitív eszközök alkalmazásával

A jó döntésekhez tudatában kell lennünk azoknak az egyszerűsítéseknek (short-cut), amelyeket az agyunk alkalmaz a gyors döntés és cselekvés érdekében. Ezért az első lépés, hogy az újonnan megszerzett tudásunkat önmagunkra alkalmazzuk.

Az egyszerűsítések többnyire nagyon hasznosak: nélkülük nem boldogulnánk azzal a rengeteg döntéssel, amelyet minden nap meg kell hoznunk. Azonban más a helyzet, ha stratégia döntésekről van szó: itt az egyszerűsítésből fakadó torzítások gyakran félrevezetőek és rossz döntéseket eredményeznek. Ezért szükséges a fontos döntésekre olyan folyamatot kell kialakítani, amely automatikusan kiszűri a torzításokat. Nem elegendő csupán az adatokra fókuszálni, a „torzításmentes döntési struktúra” kialakítása elengedhetetlen a jó döntéshez.

A jó döntésekhez és a megfelelő intézkedésekhez azt is meg kell értenünk, hogy a torzítások miként befolyásolják munkatársaink, ügyfeleink, üzleti partnereink és versenytársaink viselkedését.

A viselkedési közgazdaságtan (Behavioural Economics) figyelembe veszi az emberi működést a döntések előrejelzése során. Ezt továbbfejlesztve a CodeBreakers segítségével az ügyfelek képesek viselkedésorientáltan működni, dönteni és intézkedéseket megvalósítani. Mind a vállalatok, mind az egyes emberek döntéseinek csak kis hányada tudatos, a döntések nagyobb rész észrevétlenül, tudat alatt születnek. Azok, akik megértik és képesek befolyásolni saját és mások ’nem tudatos’ döntéseit, előnyben vannak – erről szól az “Aszimmetrikus Hatásgyakorlási Modell”.

Az Aszimmetrikus Hatásgyakorlási Modell kiegészíti napjaink prediktív technológiáit, mint a Big Data / mesterséges intelligencia. Ezek a technológiák korrelációs elemzések alapján adnak előrejelzést a jövőre vonatkozóan, a múltbéli adatok felhasználásával. A környezet gyors változása esetén azonban az adatok gyorsan elavulttá válnak. A „humán faktor” hozzáadásával viszont megőrizhető a stabilitás, hiszen az agyunk működése nagyon lassan változik, így arra építve az emberi döntések továbbra is jól előrejelezhetőek maradnak. A legjobb előrejelzések alapját tehát a „gépi előrejelzések” „humán szűrőn” keresztüli feldolgozása jelenti.

Arról, hogy ebben a CodeBreakers miként tud segíteni Önnek bővebb információt a Szolgáltatásaink menüpont alatt talál.

CodeBreakers csapat


100+ év vezetői tapasztalat 40+ országban (Észak-Amerika, Európa, Ázsia)

Sandy Vaci

Alapító / Igazgató

Korábbi nemzetközi felsővezető, egyetemi oktató, könyvszerző, executive mentor, igazgatósági tag, vezető tanácsadó, alapító

Endersz Frigyes

Társalapító

Korábbi felsővezető, stratéga, „márka és sztori nagymester”, consumer enthusiast, tanácsadó, társalapító

Dr. Rudolf Vogl

Stratégiai Partner

Volt privátszektor es közszféra felsővezető, digitalizációs vállalati változások nemzetközi szaktekintélye

Javier G. Monedero

Stratégiai Partner

Az üzleti világ interkulturális utazó nagykövete, kreatív “problémagyilkos”, cégépitő és -vezető